غذای رژیمی : شکشوکه نوعی املت پرطرفدار سنتی است که در لیبی، تونس، الجزایر، مراکش، عربستان و فلسطین به طور سنتی تهیه میشود اما این روزها بیشتر آن را به عنوان یک صبحانه تونسی میشناسیم. این غذا در مراکش و تایلند هم طرفداران زیادی دارد.
تاریخنگاران غذا معتقدند قدمت شکشوکه با دوره امپراتوری عثمانی باز میگردد و بعد از آن در سرتاسر خاورمیانه و اسپانیا طرفدارهای زیادی پیدا کرد.
سرآشپزهای خلاق کشورهای مختلف با تغییرات اندکی در دستور پخت این غذا، آن را به ذائقه مردم کشورشان نزدیک کردهاند.مثلا در یمن نوعی پنیر شور به شکشوکه اضافه میکنند. یا بعضیها سوسیس به این غذا اضافه میکنند.
بعضی از آشپزهای تونسی قارچ، سیب زمینی و لوبیای ساده را هم به این غذای رژیمی سنتی اضافه میکنند اما دستورالعمل های سنتی بسیار ساده هستند و فقط از گوجه فرنگی خرد شده، فلفل تند سیاه، سیر، نمک، پاپریکا، روغن زیتون و تخم مرغ تهیه میشوند.
مواد لازم برای تهیه شکشوکه (برای شش نفر بزرگسال)
- روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
- پیاز زرد یا سفید خرد شده: یک عدد متوسط
- فلفل قرمز تند کوچک: یک عدد
- جعفری خرد شده: یک دسته بزرگ
- نکته دارچین: یکی دیگر از شیوههای پرطرفدار درست کردن این غذا، استفاده از اسفناج تازه به جای جعفری است.
- گوجه فرنگی خرد شده: سه عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: یک چهارم پیمانه
- نمک: یک قاشق چای خوری
- پودر سیر: یک قاشق چای خوری
- پودر فلفل: یک قاشق چای خوری
- زیره سبز: نصف قاشق چای خوری
- ففل دلمه قرمز خورد شده: نصف یک عدد متوسط
- تخممرغ کامل: شش عدد
طرز تهیه غذای رژیمی شکشوکه
مرحله اول
روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ چدن یا تفلون داغ حرارت دهید. پیاز، فلفل را اضافه کنید، با شعله بسیار کم تا ۱۵ دقیقه آن را حرارت دهید تا رنگ پیازها، کاراملی شود.
مرحله دوم
گوجه فرنگیها (همراه با رب گوجه) و تمام ادویهها را اضافه کنید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا مزه خامی گوجه فرنگی برطرف شود.
نکته دارچین: بنا به ذائقه خودتان میتوانید از سسهای گرم، کمی سوسیس و یا انواع پنیر استفاده کنید. اگر قصد اضافه کردن چیزی به این دستور تهیه دارید، الان زمان آن رسیده است.
مرحله سوم
سبزیها را روی این ترکیب بریزید. کمی صبر کنید تا سبزیها نرم شوند و سپس آن را هم بزنید.
مرحله چهارم
تخممرغ را روی ترکیب این مواد بشکنید. سعی کنید تا تخم مرغ به طور مساوی در سطح ماهیتابه توزیع شود.
کمی صبر کنید (حدود پنج دقیقه) تا تخم مرغها کاملا پخته شود یا به اصطلاح ببندد.
غذای رژیمی سنتی عربی شما آماده است.
نوش جان
Join the discussion