چاقی و دیابت بیماریهایی هستند، که بر اثر سبک زندگی نادرست و ناآگاهی شهرنشینان، ویژگیهای یک بیماری همهگیر را به خود گرفتهاند و سالانه افراد زیادی را درگیر میکنند. «دارچین»، ادویهای بسیار ارزشمند است که از دوران باستان به عنوان دارویی برای کنترل قند خون شناخته شده بود.
قند خون به طور معمول پس از یک وعده غذایی افزایش می یابد. در مورد وعده های غذایی حاوی چربی و قند زیاد، طبیعتا قند خون به مقدار زیادی بالا میرود. بدن انسان برای محافظت از خود، در این مواقع ترشح انسولین اضافی را آغاز میکند. اما در نهایت، در صورتیکه بدن نتواند پاسخ درستی به انسولین بدهد، دیابت نوع دو آغاز شده است. دیابت نوع دو، به سادگی با عادتهای ناسالم و اشتباه غذا خوردن ایجاد می شود. دیابت نوع دو می تواند منجر به مشکلات جسمی قابل توجهی همچون گردش خون ضعیف، افزایش خطر ابتلا به عفونتها، وابستگی به انسولین و مشکلات بینایی شود. خستگی، کاهش تولید انسولین، افزایش وزن، سردرد، نوسانات هم نشانههای دیگری هستند که بر اثر نوسانات قند خون ایجاد می شوند.
در این مقاله دارچین، می خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که آیا میتوانیم بدون دارو، قند خون را تثبیت کنیم؟
دارچین وارد میشود
بله، دارچین دقیقا همان چیزی است که میتواند بدون وابستگی به دارو، قند خون شما را کنترل کند. بومیان آسیای جنوب شرقی، ادویه دارچین را از پوست داخلی درختی از جنس دارچین میگرفتند و از آن به عنوان یک داروی معجزه آسا استفاده میکردند. این ادویه، در دوران باستان، آنقدر ارزشمند بود که در کتاب تاریخی باستان (که قدمت آن به 2000سال پیش از میلاد باز میگردد) از آن به عنوان یک شی بسیار باارزش یاد شده است. همچنین دارچین، به خاطر ویژگیهای درمانیاش، در تجارت مصر جایگاه ویژهای داشت.
علاوه بر این استفاده از دارچین به عنوان یک ادویه شیرین، قدمت تاریخی طولانی دارد. در گذشته ترکیبی از چای و دارچین برای کاهش سرماخوردگی و احتقان و برای درمان اسهال استفاده میشد. دارچین حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیبات آنتی اکسیدان بسیار قوی است، به طوری که میتواند از تخریب زودرس سلولهای سالم بدن جلوگیری کند. علاوه بر این، دارچین دارای فعالیت ضد میکروبی نیز هست و به همین دلیلی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای منتقله از راه مواد غذایی که به وسیله باکتریها ایجاد میشوند را کاهش دهد.
مطالعاتی برای تایید کارکرد دارچین در کنترل قند خون
اما امروزه، مطالعات زیادی بر خواص دارویی دارچین به عنوان یک عامل برای تثبیت قندخون انجام شده است. برای بررسی خواص دارویی دارچین در تثبیت میزان قند خون، مطالعهای در لندن بر روی 58 نفر از مبتلایان به دیابت نوع دو انجام شد. برای تعدادی از این بیماران، داروهای قند خون به طور منظم و کنترل شده، تجویز شد و گروه دوم برای کنترل قند خون در هر روز تنها دو گرم دارچین مصرف کردند. پس از 12 هفته، سطح قند خون ناشتای گروهی از بیماران که دارچین را جایگزین دارو کرده بودند، به طور معنیداری کمتر از گروه تحت درمان با دارو بود. همچنین آزمایشهای گروه مصرف کننده دارچین، از کاهش چربی بدن به طور کلی در مقایسه با گروه تحت درمان با دارو قبل و بعد از درمان را تایید کرد. این مطالعه در مجله پزشکی دیابتی منتشر شد و دارچین را به عنوان یک مکمل برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو توصیه کرد.
بررسی دیگری در بریتانیا موضوع استفاده از دارچین برای دیابت نوع دو را آزمایش کرد. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از دارچین به عنوان یک مکمل، هم قند خون ناشتا را کاهش داده است و هم سبب کاهش سطح قند خون پس از خوردن غذا شده است. همچنین این مطالعه نشان داد که دارچین میتواند تاثیر مهمی بر کاهش عوارض کلی ناشی از دیابت نوع دو داشته باشد.
در ایالات متحده آمریکا، 22 بیمار دیابتی برای مطالعه تاثیر دارچین بر قند خون مورد آزمایش قرار گرفتند. این مطالعه هم، تایید کرد که دارچین، قند خون ناشتا را کاهش میدهد.
در یکی دیگر از مطالعههای بالینی، تایید شد که دارچین هم به پایین نگه داشتن سطح قند خون ناشتا کمک می کند و هم پاسخ به انسولین را بهبود میبخشد. در یک مطالعه تکمیلی، نشان داده شد که بیمارانی که استفاه از دارچین به عنوان یک مکمل را حذف کرده بودند، فواید درمانی دارچین را از دست داده و به شرایط قبلیشان بازگشتند.
چطور از دارچین کمک بگیریم؟
اگر به دیابت مبتلا هستید، برای آغاز استفاده از دارچین، به عنوان یک مکمل در کنار دارو، با پزشک متخصص خود مشورت کنید. به هیچ وجه داروی خود را خودسرانه قطع نکنید و تمام مراحل درمانی را زیر نظر پزشک انجام دهید. یک اشتباه کوچک، میتواند به بهای جان شما تمام شود. در صورت تایید پزشک، کافی است نصف قاشق چایخوری ادویه دارچین را دو بار در روز در آب حل کرده و میل کنید. این کار هم علائم بیماری دیابت نوع دو را کاهش میدهد و هم ثبات قند خون را برای شما به ارمغان میآورد.
استفاده از دارچین به طور کلی، به همه افراد سالم که مبتلا به بیماریهای خاصی نیستند، توصیه میشود. استفاده از دارچین در کنار غذاهایی که حاوی مرغ یا گوشت قرمز هستند، هم به عطر و طعم غذا کمک میکند و هم خواص تغذیهای دارد. همچنین ترکیب چای و دارچین، به ویژه در وعدههای صبحگاهی، برای همه افراد مفید است.
*این متن برگرفته از گزارشی با عنوان Cinnamon’s Medicinal Properties است که از سوی خبرگزاری foxnews منتشر شده است.
Join the discussion
عالی بود ممنون