سبزیجات زمستانی سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای موثری هستند که از بدن در مقابل آسیب سلولهای بیماریزا محافظت میکنند.
به گزارش دارچین به نقل از وب دا؛ یک کارشناس ارشد صنایع غذایی با بیان این مطلب که در این فصل یکی از بهترین روشهای مقابله با سرطان مصرف کدو حلوایی یا همان کدو تنبل است، گفت: این سبزی حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی به نام کاروتنوئیدها است که خواص ضدسرطانی دارد.
علی اکبر کمالی اردکانی با یادآوری اینکه سالم بودن تغذیه بخشی از یک سبک زندگی سالم است، گفت: برخی از سبزیجات حاوی مولکولها و ترکیباتی هستند که از تولید و رشد سلولهای بیماریزا جلوگیری میکنند.
او نام بردن از انواع کلمها (کلم برگ، گل کلم، کلم قرمز، بروکلی، بروکسل و کلم چینی) درباره خواص آنها گفت: این کلمها حاوی ترکیبات مغذی مفید و مورد نیاز بدن هستند.
به گفته او نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که ارتباطی بین مصرف این سبزیجات مفید و ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان سینه، آندومتر، تخمدان، ریه، کولون، ریه و پروستات وجود دارد. از طرف دیگر آقایانی که هر هفته دو تا سه مرتبه از این کلمها مصرف میکنند خطر ابتلا به سرطان پروستات را ۴۰ درصد کاهش میدهند.
او با تاکید بر اینکه در فصل زمستان از مصرف شلغم غافل نشوید، گفت: اگر نمیخواهید با اولین باد زمستانی سرما بخورید از همان ابتدا شلغم مصرف کنید. این سبزی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و بیماریهای خطرناک را از بدن دور میکند.
به گفته کمالی چغندر نیز یکی از سبزیجات زمستانه فوقالعاده است، که خواص ضدسرطانی دارد. رنگ قرمز آن مدیون وجود ترکیبات آنتیاکسیدانی به نام بتانین است که با رادیکالهای آزاد مقابله میکند برای همین هم بدن را از ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و همچنین پیری زودرس دور میسازد.
او ادامه داد: پیاز، سیر، پیازچه، ترهفرنگی، موسیر. ترهفرنگی تصفیهکنندههای خون هستند و به دفع مواد سمی و آسیبرسان که در بدن تجمع دارد کمک زیادی میکند. مصرف منظم ترهفرنگی از ابتلا به سرطان معده، سینه و سرطان ریه پیشگیری میکند. این سبزی زمستانی سیستم ایمنی بدن را به خوبی تقویت میکند.
نظر خود را ارسال کنید