دارچین: در دستورهای غذایی ایرانی، برگ شنبلیله به طور معمول برای عطر و طعم دادن به غذاها استفاده میشود. این سبزی معطر در میان هندیها و برخی از قبایل شمال آفریقا هم طرفداران زیادی دارد. این سبزی خارقالعاده، علاوه بر طعم و عطر دلپذیر، خواص فراوانی برای سلامتی دارد.
خواص شنبلیله
لاغری: اگر به دنبال یک راه طبیعی برای کاهش چربیهای بدن و افزایش توده عضلانی میگردید، به شما پیشنهاد میکنیم که شنبلیله را هم در برنامه غذاییتان بگنجانید.
نتایج مطالعهای که به تازگی در مجله انجمن بینالمللی تغذیه وزشی نشان منتشر شده است، نشان میدهد که شنبلیله به میزان قابل توجهی بر بالا بردن مقاومت بدن، کاهش چربیها و افزایش تودههای عضلاتی بدون چربی تاثیرگذار است.
دیابت: یکی دیگر از ویژگیهای شنبلیله، جلوگیری از ابتلا به دیابت و کنترل آن است. این سبزی خوش عطر میتواند سبب تحریک تولید انسولین و کاهش جذب قند در معده شود. این گیاه حاوی یک اسید آمینه ویژه است که مانع مقاومت بدن به انسولین میشود.
حملههای قلبی: متخصصان تغذیه میگویند شواهدی وجود دارد که نشان میدهد شنبلیله میتواند با کاهش سطح کلسترول مضر و تریگلیسیرید از حملههای قلبی و سکتههای مغزی جلوگیری کند. البته افراد مبتلا به برخی بیماریهای خاص قلبی و عروقی بهتر است پیش از مصرف شنبلیله با پزشک خود مشورت کنند.
بیماریهای زنان و بارداری: مصرف شنبلیله در طول یک ماه، با تعادل هورمونها، به کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی و حتی یائسگی کمک میکند.
اگر باردار هستید و برای نخستین بار قصد دارید از شنبلیله استفاده کنید، بهتر است پیش از مصرف آن با پزشکتان مشورت کنید. اما متخصصان تغذیه میگویند شنبلیله یک سبزی همهکاره است که میتواند زایمان طبیعی را آسانتر کند. همچنین به گفته آنان شنبلیله در تقویت جریان شیر در زنان شیرده تاثیر قابل توجهی دارد.
افزایش حجم پستان: متخصصان زنان و زیبایی میگویند که شنبلیله میتواند در رشد طبیعی پستان تاثیرگذارباشد. این پزشکان ادعا می کنند که شنبلیله به عنوان یک مکمل میتواند به طور منظم سبب تحریک تولید سلولهای جدید پستان شود.
سلامت مردان: شنبلیله دارای فتوشیمیهایی به نام ساپونین است. پژوهشها نشان میدهد که ساپونین بر فعال کردن هورمونهای مردانه، افزایش تمایلات جنسی و افزایش عملکرد جنسی مردان تاثیرگذار است. یک تحقیق یکپارچه در مرکز پژوهشی طب بالینی و مولکولی استرالیا نشان داد مردانی که به طور مرتب در طول یک دوره شش هفتهای دو بار در روز شنبلیله استفاده میکردند، تا 30 درصد افزایش عملکرد جنسی را تجربه کردهاند.
چطور از شنبلیله استفاده کنیم؟
اگر تا به حال از این سبزی معطر در غذاهایتان استفاده نکردهاید، از این دستورالعملها کمک بگیرید.
سس شنبلیله
شما میتوانید چند برگ تازه شنبلیله را به سس گوجه، سس کچاب یا سس سالادتان اضافه کنید. اگر به برگ تازه شنبلیله دسترسی ندارید، میتوانید از پودر برگ خشک شده شنبلیله استفاده کنید.
شنبلیله و حبوبات
سبزی خشک شده شنبلیله، چاشنی مناسبی برای حبوبات است. شما میتوانید این چاشنی را هنگام سرو کردن غذاها، به عدسی، کنسرو لوبیا و غذاهای دیگری که با حبوبات طبخ میشوند، اضافه کنید.
شنبلیله و پورهها
پورهها، عموما غذاهایی هستند که طعم آنچنانی ندارند. به شما پیشنهاد میکند که این بار هنگام سرو پوره سیبزمینی یا غذاهای مشابه آن از مقداری سبزی خشک شده شنبلیله استفاده کنید. همچنین میتوانید این سبزی معطر را به کوکو سبزی و کوکو سیبزمینی هم بیافزایید.
شنبلیله و سالاد
شنبلیله را میتوانید به انواع سالادها اضافه کنید. از سالاد شیرازی گرفته تا سالاد الویه و سالاد مرغ و میگو. این سبزی معطر، در ترکیب با سرکه یا آبلیمو طعم بینظیری به غذای شما خواهد داد.
شنبلیله و سوپ سبزیجات
عادت ما ایرانیها، استفاده از سبزیهایی مانند جعفری برای انواع سوپهاست. اما شما می توانید با سنت شکنی مقداری شنبلیله تازه را هم به سوپهایتان اضافه کنید تا هم از ویژگیهای درمانی آن بهرهمند شوید و هم عطر جدیدی به سوپتان اضافه کرده باشید.
Join the discussion