دارچین: میگرن از یک سردرد معمولی خیلی بدتر است. متخصصان بر این عقیده هستند که سردردهای میگرنی به دلیل فعالیتهای غیر عادی مغزی رخ میدهند؛ از جمله اتساع و انقباض رگهای خونی در مغز. یک حمله میگرنی میتواند از چند ساعت تا چند روز طول بکشد و روی عملکرد یک فرد در خانه و سرکار تاثیر بگذارد.
میگرن میتواند باعث احساس حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و صدا، سر درد شدید و اختلالات بصری شود که موجب از کار افتادن فرد است. اگر هرگز سردرد میگرنی را تجربه نکردهاید خودتان را خوششانس بدانید اما برای آنهایی که تجربهاش را دارند، یافتن راهی برای کنترل درد و کاهش تعداد حملات یک اولویت به حساب میآید.
الگوی میگرنی خود را پیدا کنید
بهترین دفاع برای پیشگیری از سردردهای میگرن این است که بدانیم چه مواردی باعث تحریکمان میشوند و از آنها پرهیز کنیم. برای بسیاری تحریک کنندههای غذایی از اصلیترین عوامل هستند.
به مدت چند هفته برای خود یک دفترچه غذایی درست کنید و غذاهایی که حس میکنید قبل و بعد از میگرن مشکلساز بودهاند را یادداشت کنید. با یادداشتبرداری درست و با دقت میتوانید الگویی را بدست بیاورید. این کار را در کنار یک آزمایش فیزیکی انجام دهید، تا متوجه کمبود مواد مغذی ممکن شوید. افرادی که از میگرن رنج میبرند معمولا دچار کمبود منیزیم، ویتامین B، ویتامین D و CoQ10 هستند.
همچنین با یک متخصص درباره علایم و راههای التیام سردرد میگرنی مشورت کنید تا بتوانید به مرور دوباره کیفیت زندگی که از دست داده بودید را بدست بیاورید. راهنمای غذایی که در ادامه میآید برای بیشتر کسانی که از میگرن رنج میبرند، به کار میآید.
میگرنیها باید از چه غذاهایی پرهیز کنند؟
نوشیدنیهای الکلی
تحقیقات متعددی تا به حال نشان داده تمام انواع نوشیدنیهای الکلی تاثیر منفی روی میگرن دارد. بنابراین این عاقلانه نیست که خود را در معرض چنین خطری قرار دهید.
محصولات پخته شده
آرد گندم موجود در بیشتر محصولات پخته شده سنتی حاوی پروتئین گلوتن است. اگر به گلوتن حساس هستید و یا از بیماری خود ایمنی سلیاک رنج میبرید، حتی مقدار اندکی گلوتن میتواند باعث واکنش التهابی شدید در بدنتان شود. در حالی که بیماری سلیاک را میتوان با آزمایشهای مخصوصی تشخیص داد اما راهی برای تشخیص عدم تحمل گلوتن وجود ندارد.
پس به مدت دو هفته تمام مواد غذایی حاوی گلوتن را از برنامه غذایی خود حذف کنید و علائم را نظارت کنید. این تنها روش قابل استناد برای تشخیص عدم تحمل گلوتن است. در کنار مشکلات روده، مشکلات عصبی مانند میگرن نیز در هر دو بیماری شایع است. اگر فکر میکنید گلوتن عامل میگرنتان است با پزشک خود درباره دنبال کردن یک برنامه بدون گلوتن صحبت کنید، تا متوجه تاثیر آن روی سلامت کلی بدنتان شوید.
گوشتهای فرآوری شده
برای افزایش طول عمر و حفظ طعم گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و دیگر موارد مشابه، کارخانههای تولیدی به آنها نگهدارنده نیترات سدیم و نیتریت سدیم اضافه میکنند.
وقتی غذایی مصرف میکنیم که حاوی نگهدارنده نیترات سدیم و نیتریت سدیم است، باعث افزایش اکسید نیتریک میشود که با افزایش بروز سردردهای میگرنی در ارتباط است.
علاوه بر این یک تحقیق بسیار جالب که به تازگی انجام گرفته نشان میدهد افرادی که مقدار زیادی از نوعی باکتری خاص در رودهشان دارند برای تسهیل تجزیه نیترات بیشتر، در معرض حملات میگرنی قرار دارند.
مونو سدیم گلوتامات
مونو سدیم گلوتامات سابقه طلانی در ایجاد سردرد و میگرن دارد. مونو سدیم گلومات یک طعم دهنده غذایی است که به انواع محصولات از سس سالاد گرفته تا چیپسها اضافه میشود. متاسفانه حجم استفاده از این ماده بسیار بالا است طوری که ممکن است متوجه نشوید چه غذاهایی آن را وارد بدنتان میکنند.
اگر مقدار زیادی غذاهای فرآوری شده، فستفود و غذای رستورانها را می خورید بیشتر از دیگران در معرض خطر مونو سدیم گلوتامات و سردردهای میگرنی قرار دارید.
شیرینکنندههای مصنوعی
این مواد در نوشیدنیها، محصولات پختنی، شیرینیها، غذاهای فرآوری شده و خیلی موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرند.
شیرینکنندههای مصنوعی مانند آسپارتام از موارد تحریک کننده سردردهای میگرنی هستند.
مرکبات
شاید برایتان عجیب باشد که در این لیست مرکبات را هم میبینید، اما اکتاپامین نوعی ماده شیمیایی است که در مرکبات یافت میشود و میتواند برای افرادی که حساس هستند، سردردهای میگرنی ایجاد کند.
منبع: سایت دکتر کرمانی
نظر خود را ارسال کنید