مهری شهریاری؛ دارچین: تابستان فصل میوههای ترش است. حالا که به نیمه این فصل رسیدهایم، بهتر است دست به کار شوید و یکی از خوشمزهترین لواشکهای زندگیتان را بر اساس این راهنمای ساده تهیه کنید.
درست کردن لواشک در خانه کار آسانی است. در واقع باید بگویم کار خیلی آسانی است. کافی است کمتر از یک ساعت وقت بگذارید و برای تمام سالتان لواشک درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
برای درست کردن لواشک ترش میتوانید از ترکیب آلو و آلبالو استفاده کنید. شاخههای آلبالو رو جدا کنید، بعد آلو و آلبالو را بشویید و همانطور خیس در یک قابلمه بریزید. قابلمهای که برای حجم میوهها کافی باشد.
به میزان دلخواه نمک بزنید و روی شعله گاز بگذارید، تا حدی که میوهها نرم شوند. دارچین به شما پیشنهاد میکند مقدار آلو را بیشتر از آلبالو در نظر بگیرید چون آلو یک میوه گوشتی است.
حالا شعله را خاموش کنید. بگذارید مواد اولیهتان نیم ساعت بمانند تا دمای آنها متعادل شود. یک سبد بردارید و روی قابلمه دیگری بگذارید.
این مواد خوشمزه و بینظیر را کم کم در سبد خالی کنید. آنها را به دیواره سبد بمالید تا گوشت و هستهها کاملا جدا شود.
حالا در قابلمه دوم، یه مایع رقیق از ترکیب آلو و آلبالو دارید. کافی است آن را در یک سینی بریزید و در آفتاب بگذارید تا کاملا خشک شود.
بهتر است کف سینی یک نایلون پهن کنید تا خوردن و نگهداری لواشک آسانتر باشد. در هوای گرم تابستان، معمولا دو روز برای آماده شدن لواشک کافی است.
لواشک ترش تابستانی شما آماده است. میتوانید آن را به تیکههای کوچکتر تقسیم کنید و برای مدت طولانی در یخچال و یا حتی فریزر نگهداری کنید.
در صورتیکه در دو طرف لواشک (یعنی زیر و روی آن) را با نایلون پوشانده باشید، پس از آماده شدن، می توانید مانند شکل زیر آنها را به صورت رُلهای کوچک درآورید و برای طولانی مدت نگهداری کنید.
برای درست کردن لواشک شیرین هم می توانید با میوههایی که دوست دارید، همین روش را امتحان کنید. میوههایی مثل سیب، شلیل، هلو …
نوش جان
Join the discussion
وااااای منم درست کردم عالیه فقط یه مشکلی که برام پیش اومد یکمی بیش از اندازه خشک میشن
برای اینکه لواشک خونگیتون خشک نشه، باید پلاستیک روش رو طوری بپیجید که اصلا هوا نخوره. بهتره از پلاستیکهای نرم استفاده کنی، چون پلاستیکهای خشک، سطح لواشک رو به خوبی پوشش نمیدن.
ضمن اینکه قبل از بستهبندی باید حواست باشه که خیلی هوا نخوره.
موفق باشی 🙂
سلام. لواشک چند ساعت باید جلوی ـفتاب باشه؟
جوابش رو به آدرس زید بفرستین لطفا. ممنون.
koroosh.abdollahi@gmail.com
بستگی به شدت تابش آفتاب داره. اگر آفتاب نسبتا مستقیم باشه و هوا کاملا گرم باشه، نصف روز کافیه. برای اینکه متوجه بشید، لواشک آماده شده یا خیر، بهتره با دست اون رو لمس کنید. اگر جای انگشت روی لواشک نموند، یعنی لواشک شما آماده ست و میتونید نوش جان کنید
سلام.میشه لواشکو بعداز اینکه درست شد.میشه ب جای افتاب بزاریم تو یخچال
می توانید لواشک را ر هوای آزاد داخل خانه قرار دهید اما در یخچال، رطوبت اضافی لواشک از بین نمی رود و به خوبی خشک نخواهد شد.
ممنوم خوب بود من جای نمک عسل اضافه کردم خیلی شیرین و خوشمزه شد.
خیلی هم عالی**********************
سلام باشور از آ موزش بسیار مفیدتون اما حیف که دیر به سایت شما مراجعه کردم چون همه آلو های باغم رسیدند و له شدند ریختند زمین عمری باشه سال دیگه
انشاءلله سال بعد دوست عزیزم
خیل عالی شد از لواشک های بیرونم بهتر شد
نوش جانتون دوست عزیز دارچین 🙂
سلام مرسی از توضیحاتتون من یه مشکلی دارم لواشک آلو زرد درست کردم الان 2روز هنوز اصلا خشک نشده 2طرفشم پلاستیک کشیدم میشه راهنماییم کنید
دوست عزیز احتمالا قطر لواشکتون زیاد هست. یعنی لایه ای که ایجاد شده، به اندازه کافی نازک نیست و همین موضوع باعث بسته نشدن اون میشه
سلام من یه سوال واسم پیش اومد. لایه پلاستیک بالایی لواشک رو همون موقع که مایه رو پهن کردم بکشم یا بذارم خشک بشه بعدش بکشم روش؟
برای اینکه لایه پلاستیکی به خوبی به مواد بچسبه، بلافاصله روی مواد اولیه لواشکتون قرار بدید.
با دمتون گرم خیلی خوش مزه میشه فقط شما چند تا میوه دیگر رو هم اگه میشه به ما معرفی کنید خیلی ممنون میشم
سلام اگر لواشک شور بشود چکار کنم بر طرف بشه
از چه قابلمه ای استفاده کنم
تفاوتی ندارد اما برای راحتی خودتان پیشنهاد می کنم از قابلمه های نچسب مثل تفلن،سرامیک یا چدن استفاده کنید. البته اگر می خواهید در زمان ژخت صرفه جویی کنید، بهتر است از قابلمه های روی استفاده کنید
فرقی نداره
سلام
ممنون از اين سايت
من امروز لواشكمو درست كردم
با تشکر از وب سایت خوبتون لایه پلاستیک روی لواشک را چه زمانی باید روی ان بگذاریم تاکاملا به لواشک بچسبد
دوست عزیز لایه زیرین رو پیش از ریختن مواد لواشک در ظرف مورد نظرتون بگذارید و بلافاصله بعد از ریختن مواد لایه دوم رو روی اون قرار بدید. موفق باشید
چرا باید دارچین بزنیم ایا !!!1!!!!
در دستور این لواشک، از دارچین استفاده نشده است دوست عزیز.
مطالبتون بسیار عالی هستن ممنون .
من مقدار خیلی کم ( نوک قاشق مربا خوری ) تو موادم جوهر لیمو زدم و به مقدار آلبالو رو کم کردم و به جای اون مقدار از گوجه سبز استفاده کردم . قبل از پهن کردن مواد پوست میوه هارو با مقداری از مواد تو مخلوط کن ریختم و وقتی له شد با مواد قاطی کردم
خوشمزگی و ترشیش رو بیشتر کرد
و چون در اروپا آفتاب کمی داریم اونو به مدت 3 روز پشت شیشه گذاشتم .
فقط الان ناراحتم که چرا انقدر کم درست کردم 😉
سلام میشه بفرمایید کارخانجاتی که لواشک درست می کنند چه جوری خشک می کنند؟ ضمنا مثلا لواشک خانگی که درست می کنیم خشک خشک هم نیستند و بلکه نرمی خوبی دارند. لطفا ایمیل کنید. ممنون
سلام ببخشید من لواشکم خیلی خشک شد می شه راهنماییم کنید؟؟؟مرسی
دوست عزیز احتمالا لایه لواشک را بیش از اندازه نازک کرده اید.
میشه برای خشک کردن ان از فر گرم شده استفاده کرد؟
بله. دوست عزیز شما میتونید به جای خشک کردن لواشک در آفتاب، ااز روش تهیه در فر استفاده کنید. فر را در کمترین درجه حرارت قرار دهید. قالب آشپزی را بالایه ای کاغذ خشک کن یا کیسههای مخصوص طبخ در فر بپوشانید. در گوشهها پلاستیک را تا کنید. مایع لواشک را روی آن بریزید و طوری پخش کنید که در همه قسمتها قطر نازک و یکنواختی داشته باشد. زمانی که احساس کردید لواشک در حال آماده شدن است و آب اضافی آن تبخیر شده است می توانید آن را از فر خارج کنید.
توجه داشته باشید اگر درجه فر شما بالا باشد،لواشک خوبی تهیه نمی شود. پس اگر احساس کردید دمای فر بالا رفته است، بهتر است در آن را برای چند دقیقه باز کنید و دوباره ببندید.
موفق باشید.
سلام،ممنونم از این دستور عالللللی،چکار کنم لواشک خیلی خشک و سفت نشه.
اگر لواشک شما زیاد خشک می شود، شاید یکی از دلایل آن نازک بودن زیاد لایه اولیه لواشک باشد.
میشه لواشک رو داخل فر هم درست کرد؟_
بله دوست عزیز.
شما میتونید به جای خشک کردن لواشک در آفتاب، ااز روش تهیه در فر استفاده کنید. فر را در کمترین درجه حرارت قرار دهید. قالب آشپزی را بالایه ای کاغذ خشک کن یا کیسههای مخصوص طبخ در فر بپوشانید. در گوشهها پلاستیک را تا کنید. مایع لواشک را روی آن بریزید و طوری پخش کنید که در همه قسمتها قطر نازک و یکنواختی داشته باشد. زمانی که احساس کردید لواشک در حال آماده شدن است و آب اضافی آن تبخیر شده است می توانید آن را از فر خارج کنید.
توجه داشته باشید اگر درجه فر شما بالا باشد،لواشک خوبی تهیه نمی شود. پس اگر احساس کردید دمای فر بالا رفته است، بهتر است در آن را برای چند دقیقه باز کنید و دوباره ببندید.
موفق باشید.
سلام، ممنون از دستور پختتون.. عالیه.. فقط یه سوال داشتم، اگه من واسه ترش تر شدن لواشک به موادم یکم آب لیمو اضافه کنم خراب که نمیشه ها؟
برای ترش شدن لواشک بهتر است لواشک های ترکیبی درست کنید. مثلا زردآلو یا آلوی زرد ترش به مواد اصلی تان اضافه کنید. البته اضافه کردن آبلیمو، اگر زیاد نباشد، مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
سلام.لطفا بفرمایید برای آپارتمانی که هیچ نور و آفتابی نداره چطور لواشک رو میشه خشک کرد؟ممنون از توجهتون
دوست عزیز شما میتونید به جای خشک کردن لواشک در آفتاب، ااز روش تهیه در فر استفاده کنید. فر را در کمترین درجه حرارت قرار دهید. قالب آشپزی را بالایه ای کاغذ خشک کن یا کیسههای مخصوص طبخ در فر بپوشانید. در گوشهها پلاستیک را تا کنید. مایع لواشک را روی آن بریزید و طوری پخش کنید که در همه قسمتها قطر نازک و یکنواختی داشته باشد. زمانی که احساس کردید لواشک در حال آماده شدن است و آب اضافی آن تبخیر شده است می توانید آن را از فر خارج کنید.
توجه داشته باشید اگر درجه فر شما بالا باشد،لواشک خوبی تهیه نمی شود. پس اگر احساس کردید دمای فر بالا رفته است، بهتر است در آن را برای چند دقیقه باز کنید و دوباره ببندید.
موفق باشید.
سلام شما می تونید ار فر استفاده کنید درجه 150 و مدت 2 ساعت بگذارید تا اب لواشک تبخیر بشه
وای مرسی، لواشک
فقط میشه بگید لواشک پرتغال چطوری درست میشه؟
با پوست یا نه؟
من چون از اون تخمه افتاب مردان هاي ليمويي يكم گرونه من رفتم تخمه افتاب گردان ساده ورداشتم گذاشتيم تو كاسه و اب پنجره كه افتاب شديدي بود هر روز روش مخلوط اب ليمو فلفل سياه و نمك مي ريختم تا يك هفته اون روز دوستم اومد خونمون گفتم بيا امتحان كنيم داخل تخمه رو خورد ولي تا خاست پوسته رو بمكه اون قدر ترش بود كه از دهنش پرت كرد بيرون خلاصه چون هوا تهران كثيفه و الوده هستش من يه روز پيشنهاد ميكنم ولي خييييييييلييييي ترررررشششش بود مرديم از خنده خخخخخخخخ
سلام دوستان .. خدمت شما عرض کنم برای سریع تر خشک کردن لواشک می تونید از فر استفاده کنید درجه 150 و مدت 2 ساعت تا اب ان کاملا تبخیر بشه
به منم بدین
میشه خواهش کنم که طرز درست کردن قره قورت رو هم توضیح بدید من عاشق ترشی جاتم فقط ساکن ترکیه هستم و متاسفانه اینجا اصلا لواشک پیدا نمیشه قره قوروتم اصلا نیست با تشکر
سلام.من فر ندارم و آفتاب هم از پنجره جوری نیست که لواشک را خشک کند .آیا در ماکرویو سولاردم راهی داره خشکش کنم؟؟
عاااااااالی
با سلام من لواشکمو ک درس کردم ریختمش. داخل سینی ولی نایلون زیرش ننداختم فقط روغن زدم حالا ک خشک شده ازش جدا نمیشه میشه لطفا راهنماییم کنین….ممنون
کافیه ببریش رو حرارته خیلی کم و با لبه چاقو و کشیدن لایه لواشک رو بلند کنی…
سلام ببخشید لواشک رو داخل توستر هم میشه خشک کرد?
الو های ترش پختم ولی تلخ شده چی کار کنم
سلام ببخشید چجوریواشک ترش ترش داشته باشم چ موادی اضافش کنیم ک خیلی ترش بشه
میتوانید مقداری غوره بدون هسته را رنده کنید و به مواد لواشک اضافه کنید
سلام عزیزم من ته ظرف سلفون گذاشتم چسبید به لواشک واصلا جدا نمیشه یه ظرف چرب کردم بازم از ظرف جدا نشد چیکار کنم
شاید دلیل این موضوع داغ بودن بیش از اندازه لواشک هنگام ریختن داخل ظرف و روی سلفون باشد.
می توانید از کیسه های فریزر استفاده کنید که ضخامت بیشتری دارند. بهتر است از سلفون های محافظ ظرف برای این کار استفاده نکنید چون اگر دمای مواد اولیه لواشک داغ باشد، امکان چسبیدن آن به مواد وجود دارد.
سلام روزتون بخیر من لواشک سیب درست کردم طمعش خیلی شیرین شده میخواستم ی اب الوچه درست کنم لواشک رو توش بخوابونم مزه دار و تر شه میشه بهم کمک کنید ک چطور،درستش کنم
سلام من الو زردو سیاه با چند تا هلوی بدون هسته گذاشتم 10 دقیقه پخت ابش تلخه حالا چکار کنم؟
احتمالا یک یا چند میوه تلخ بوده و به بقیه میوهها طعم داده. اضافه کردن اندکی شکر و آبلیموی تازه برای از بین بردن تلخی میوهها مفید است