اکرم حسنیان؛ دارچین: ادویه تاکو یکی از پرطرفدارترین ادویههای مصرفی در کشور مکزیک است. این ادویه در سالهای اخیر آنقدر طرفدار پیدا کرده است که میتوانید آن را در هر گوشه دنیا پیدا کنید؛ حتی در هند که مهد ادویههای سنتی هندوهاست.
ترکیب ادویه تاکو بسیار تند و تیز است. با افزودن اندکی از این ادویه به غذاهای سنتی ایرانی، مثل آبگوشت، خورشت قیمه، خوراک ماهیچه و یا غذاهای ایتالیایی مثل انواع پاستا و لازانیا میتوانید طعم جدیدی را تجربه کنید. البته به خاطر داشته باشید که در مصرف این ادویه، زیادهروی نکنید، چراکه طعم بسیار تندی دارد. مکزیکیها از این ادویه برای درست کردن غذاهای تند، غذاهای گوشتی، سوپها، پیتزا و خوراکها استفاده میکنند.
مواد مورد نیاز:
پودر فلفل قرمز: یک قاشق غذاخوری
فلفل چیلی: نصف قاشق چای خوری
فلفل سفید: یک سوم قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک سوم قاشق چایخوری
پودر سماق قرمز: یک سوم قاشق چایخوری
پودر سیر: یک سوم قاشق چایخوری
پودر پیاز: یک سوم قاشق چایخوری
پودر زیره: یک دوم قاشق غذاخوری
پاپریکا: یک دوم قاشق چایخوری
آویشن خشک (اختیاری): یک قاشق چایخوری
پونه: یک سوم قاشق چایخوری
نمک دریا: نصف یا کمی بیشتر از نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای تهیه ادویه تاکو، دو شیوه متفاوت وجود دارد که هردو نتیجه مطلوبی خواهند داشت.
روش اول:
پیش از مخلوط کرد ادویهها، اگر از دانههای تازه فلفل، زیره و یا مواد دیگر استفاده کردهاید، همه را آسیاب کنید.
تمامی ادویهها را در مخلوط کن یا به صورت دستی با هم مخلوط کنید.
ادویه تاکو شما آماده است، آن را در شیشههای کاملا دربسته نگهداری کنید.
روش دوم:
تمام مواد را آسیاب کنید. بعد درون مخلوطکن بریزید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
حالا این مواد را داخل یک ماهیتابه با حاشیه بلند بریزید و روی حرارت متوسط حدود دو تا سه دقیقه تفت دهید.
پس از تفت دادن ادویه را کناری قرار دهید تا سرد شود و بعد آن را در ظرفهای شیشهای کاملا دربسته نگهداری کنید.
نکتههای دارچین:
- بهتر است برای نگهداری ادویهها، آنها را در محیطی تاریک و بدون رطوبت مثل کابینت یا کمدهای آشپزخانه نگهداری کنید.
- بهتر است ادویه را برای مصرف یک تا دو ماه خود تهیه کنید. ادویه آسیاب شده در طولانی مدت، عطر خود را از دست میدهد.
- فلفل سفید یکی از اجزای اصلی این ترکیب است، پس بهتر است آن را از مواد اولیه حذف نکنید.
هشدار:
- به خاطر داشته باشید که در این ادویه از چهار نوع فلفل استفاده شده است، پس در دفعههای اول مصرف آن با احتیاط عمل کنید تا غذا بیشتر از اندازهای که میخواهید تند و طعمدار نشود.
نظر خود را ارسال کنید