قیمه نذری :خورش قیمه از غذاهای ایرانی است که در سراسر ایران، طرفدارهای خاص خودش را دارد. یکی از خوشمزهترین تجربههای زندگی ما ایرانیها، خوردن خورش قیمه است به خصوص اگر قیمه نذری باشد. اینکه چرا قیمه نذری اینقدر خوشمزه است، دلایل بسیاری دارد. در غذای نذری معمولا از بهترین مواد اولیه استفاده می شود، گوشت گوسفند تازه در خورش به کار می رود و از ادویههایی مثل هل، دارچین و گلاب هم فراوان استفاده میشود.
در این مطلب دارچین طرز تهیه خورش قیمه نذری برای هشت تا ده نفر را مرور میکنیم و در آخر ترفندهای سرآشپز به کمک شما میآیند تا بتوانید بهترین خورش نذری زندگیتان را درست کنید.
اگر تعداد مهمانهای شما بیشتر از 8 نفر است، همین مواد اولیه را به نسبت چند برابر کنید.
مواد لازم برای تهیه قیمه نذری
- پیازداغ (پیاز سرخشده) نیم پیمانه
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
- مغزران گوسفند یا گوساله (ریز خرد شده) ۵۵۰ تا ۶۵۰ گرم
- زردچوبه یک قاشق چایخوری (سه گرم)
- لپه یک پیمانه (۱۵۰ گرم)
- لیموعمانی شش عدد ( ۳۰ گرم)
- رب گوجهفرنگی یک چهارم پیمانه (۶۰ گرم)
- فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- زنجبیل نیم قاشق چایخوری
- زعفران (ساییده و حل شده در آبجوش) یک و نیم قاشق سوپخوری
- سیبزمینی (خلالی خردشده) ۳ عدد
طرز تهیه قیمه نذری
گام اول
گوشت را در کمی روغن مایع تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود.
لپه را بیفزایید و تفت دهید در آخر زردچوبه و پیازداغ را اضافه کنید.
گام دوم
پنج پیمانه آب به این مواد بالا بیفزایید و حرارت را زیاد کنید.
زمانی که آب به جوش آمد حرارت را ملایم کرده و در ظرف را بگذارید و به مدت سه ساعت بپزید.
گام سوم
لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و ده دقیقه در آب جوش بجوشانید.
سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید به مدت نیم ساعت در همان آب داغ باقی بماند.
در ۴۵ دقیقه آخر پخت لیموعمانی را از آب بیرون آورده و به خورش اضافه کنید.
گام چهارم
رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
سپس کمی فلفل و زنجبیل را به آن اضافه و در نیم ساعت آخر پخت خورش به همراه زعفران و نمک به آن اضافه کنید و بگذارید جا بیفتد.
گام پنجم
سیبزمینیها را در روغن سرخ کنید.
زمانی که خورش را در بشقاب میکشید با سیبزمینی آن را تزیین و سرو کنید.
نکتههای دارچین برای تهیه قیمه نذری مجلسی و جا افتاده
لپه را از ۲۴ ساعت قبل با مقداری آب خیس کنید. در این مدت حداقل دوبار آب آن را عوض کنید و هنگام مصرف در آبکش بریزید.
برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آنها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و یا لپهها را به همراه گوشت تفت دهید و سپس آب را در خورشت بریزید تا مواد در کنار هم بپزند و لپهها شکل خود را از دست ندهند.
گوشتی که برای تهیه خورشت قیمه مورد استفاده قرار میگیرد، گوشت خورشتی است که یا از گوشت گوساله تهیه میشود که بهتر است مغز ران باشد و یا از گوشت گوسفند است که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه میکنیم. برای تهیه خورش قیمه میتوانید از گوشت راسته هم استفاده کنید.
خورش قیمه اصیل، رب گوجهفرنگی ندارد و از گوجهفرنگی حلقهحلقه و زعفران در آن استفاده میشود.
به جای لیمو امانی از لیموی پرک شده هم میتوانید استفاده کنید، اما در این صورت خورش تیره میشود.
هرگز در این خورشت آبلیمو نریزید بلکه آن را با لیمو عمانی و رب گوجهفرنگی طعمدار کنید.
رب گوجه فرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده خورش قیمه هستند و افزودن کمی دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد.
ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورشت آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزهای سرو کنید تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.
نظر خود را ارسال کنید