پزشکان و متخصصان رژیم درمانی میگویند که مصرف زیاد مواد قندی روند پیری را سرعت میبخشد.
به گزارش دارچین به نقل از وبدا؛ کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بجنورد با بیان این مطلب گفت: مصرف مواد قندي و شيرين از سوی افراد در سنين مختلف افزايش يافته است. تمايل به مصرف اين مواد باعث شده که برخي کارخانهها محصولات غذايي خود را شيرينتر تهيه و به بازار عرضه کنند.
شهلا جودت با بیان این مطلب که عادت کردن به ذائقه شيرين، عوارض و عواقب جبرانناپذيري را به همراه دارد، گفت: قند جزء گروهي از مواد انرژيزاست که هر گرم آن 4کيلو کالري انرژي توليد ميکند و مانند چربيها در صورتي که بيش از ميزان مورد نياز مصرف شود، باعث اضافه وزن، چاقي، افزايش چربي و فشار خون خواهد شد.
به گفته او مصرف زياد مواد قندي همچنين باعث پوسيدگي دندان به ويژه در کودکان و بروز بيماريهاي قلبي-عروقي ميشود: با توجه به اینکه ذائقه هر فرد از دوران کودکي شکل ميگيرد، بنابراين بايد ذائقه کودکان را به غذاهای شيرين عادت ندهيد.
او با بيان اين که آرتريت و ديابت 2 عارضههای ديگر مصرف زیاد مواد قندي است، هشدار داد: با توجه به مضرات مصرف مازاد مواد قندي در سلامت، توصيه ميشود کمتر از 10 درصد انرژي روزانه از قندهاي ساده تأمين شود. به عنوان مثال فردي که روزانه 2هزار کالري انرژي دريافت ميکند ميتواند کمتر از 200 کالري (حدود 50 گرم) قند و شکر استفاده کند.
براي کاهش مصرف قند و شکر در برنامه غذايي بهتر است خرما، توت و انجير خشک و کشمش را جايگزين قند کنید و در مصرف مواد شيرين مانند شکلات، مربا، عسل و شربتها حد اعتدال را رعايت کنيد.
به گفته دکتر جودت مصرف بسيار زياد قند و شکر، احتمال بروز آلزايمر و افسردگي را افزايش ميدهد، قند خون بالا عروق را پير ميکند و به اعصاب محيطي و بينايي آسيب ميزند: مصرف مقدار زياد قند علاوه بر افزايش احتمال ابتلا به چاقي، فرد را مستعد بيماريهايي همچون سرطان و کيست تخمدان ميکند و روند پير شدن سلولهاي بدن را سرعت ميبخشد.
نظر خود را ارسال کنید