دارچین: فلفل قرمز، طبیعت گرمی دارد. این ویژگی به دلیل وجود سطح بالای کاپسیسین در آن است. مادهای که بیشتر فواید فلفل، به خاطر وجود آن شکل گرفته است. شاید شما از طرفدارهای پر و پاقرص این فلفل باشید؛ فقط چون از طعم آن لذت میبرید اما خوب است بدانید که فلفل قرمز از دیرباز به عنوان دارو در مناطق مختلف آسیا بکاربرده میشده است.
در ادامه این مطلب با چند ویژگی شگفانگیز فلفل قرمز آشنا میشویم.
خواص معجزهآسای فلفل قرمز
سرشار از ویتامین سی وآنتیاکسیدان
فلفل قرمز سرشار از ویتامین سی است. خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و اثر شیمیایی موادی که به بافتهای بدن آسیب میرسانند، را خنثی میکند.
فلفل قرمز به واسطه دارا بودن ویتامین سی موجب افزایش قدرت ایمنی بدن، استحکام لثهها و دندانها میشود.
کمک به جذب بهتر آهن برای درمان کمخونی
مصرف فلفل قرمز باعث جذب بهتر آهن در بدن میشود و به افرادی که دچار کمخونی هستند توصیه میشود.
تحقیقات نشان داده است که اسید بیرنگ کپساسین به عنوان فعالترین عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن میشود. این ماده همچنین خاصیت ضد اکسیدی (که سلولهای شما ار از آسیب دیدن محافظت میکند) و ضد باکتری دارد.
کنترل درد در بدن
خاصیت شگفتآور دیگر فلفل، توانایی کنترل درد در بدن است. در واقع فلفل، گردش خون را بهبود میبخشد و در نتیجه مواد لازم برای بهبود را به هر نوع جراحت و زخم میرساند. به همین ترتیب اثر ضدالتهاب نیز دارد.
کرم یا پودر فلفل به عنوان نوعی مسکن میتواند در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید باشد.
ضد خونریزی
یکی از مهمترین خواص فلفل خاصیت ضدخونریزی آن است. در بعضی از نقاط دنیا در موارد اوژانسی برای بند آوردن خونریزی از آن استفاده میشود.
دوست قلب و عروق
فلفل قرمز برای قلب و عروق بسیار مفید است. هرچند که ضدخونریزی است اما بطور شگفتانگیزی سبب بهبود جریان خون و فشار خون میشود. فعالیت قلب را افزایش میدهد و به آن قدرت و انرژی میبخشد.
درمان معده، هضم بهتر غذا و کاهش اشتها
فلفل قرمز به معده کمک میکند که فرایند هضم غذا را بهتر انجام دهد. (البته این درباره افرادی است که مبتلا به ناراحتی های معده نیستند.)
تحقیقات نشان داده است که فلفل قرمز در کاهش اشتها تاثیر بسیار داشته و استفاده از آن در رژیم غذایی نیز در کاهش وزن بسیار مفید و مؤثر است.
در مورد یبوست گرد فلفل قرمز مفید است زیرا حرکت دودی شکل رودهها را تحریک میکند.
فلفل قرمز بهترین محرک مفید و شفا بخش برای اسهال ساده و اسهال خونی است.
دشمن سرطان
تحقیقات بیشماری نشان دادهاند که کاپسیسین موجود در فلفل از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند و حتی سبب از بین رفتن سلولهای بدخیم میشود. اثر این ماده در از بین بردن تومورهای پروستات و بیضه و سرطانهای مرتبط با اختلال هورمونی مشاهده شده است.
درمان سرماخوردگی و تسکین سرفه
در سرماخوردگیها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد. منظور از دروز بالا در حدو ۶۰۰ میلی گرم تا یک گرم است.
برای تسکین سرفههای شدید بخصوص در مواردی که اخلاط زایدی در بیماری تنفسی هست فلفل قرمز در بیرون انداختن اخلاط بسیار کمک میکند و در نتیجه سرفه رفع میشود.
فلفل قرمز در موارد حملههای خفگی مبتلایان به اسم اثر مفید دارد. (البته اگر الرژی نداشته باشند.)
فلفل قرمز بهترین داروی ریه و خلطآور و قوی است و برای پیشگیری و تسکین برونشیت مزمن مفید است.
فلفل و زیبایی
فلفل قرمز یا تند که به نام چیلی معروف است با افزایش جریان خون به پوست سر در رشد موهای سر موثر است.
کنترل دردهای قاعدگی
فلفل قرمز، حاوی ترکیبی به نام «کاپسایسین» است که با تحریک پایانههای اعصاب و کاهش ماده شیمیایی انتقالدهنده سیگنالهای درد، نوعی مسکن موثر برای کاهش دردهای دوره قاعدگی به حساب میآید.
هشدارهای دارچین در مصرف فلفل قرمز:
مصرف فلفل قرمز برای کودکان چندان توصیه نمیشود.
بهتر است در دوره بارداری تا چند ماه پس از زایمان از مصرف فلفل قرمز خودداری کنید. دستگاه گوارش نوزاد، قدرت هضم این قبیل موادغذایی که از طریق شیرمادر منتقل میشوند را ندارد.
اگر مصرف فلفل تند یا قرمز بیش از اندازه مجاز باشد به تومورهای سرطانی منجر میشود و اگر در حد مجاز مصرف شود میتواند اثرات ضد سرطانی خود را نشان دهد.
همانطور که گفتیم مصرف فلفل تند سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا میبرد و به همین خاطر به لاغر شدن کمک میکند. اما «کاپسایسین» یک ماده فعال در فلفل است که موجب التهاب بافتی میشود و اگر به مقدار زیاد استفاده شود میتواند به لایه مخاطی معده و روده آسیب جدی وارد کند.
فلفل قرمز می تواند مری را تحریک کرده و منجر به درد سوزش سر دل شود. خوردن فلفل قرمز ممکن است برای افراد مبتلا به سندرم روده و یا کسانی که در حال حاضر از سوزش سر دل حتی به صورت مزمن رنج میبرند، دردسرساز شود.
Join the discussion