بیش از نیمی از زنان علائم و نشانههای پیاماس یا سندرم پیش از قاعدگی را تجربه میکنند. پیاماس همراه با طیف وسیعی از علائم جسمی و روحی است. این سندرم اگرچه برای برخی زنان به عنوان یک مزاحمت ماهانه مطرح است، اما در حدود پنج درصد از زنان، شدت این علائم تا حدی است که زندگی روزمره آنان را با اختلال مواجه میکند. این مطلب دارچین به شما کمک میکند تا علائم و نشانههای سندرم پیاماس را بهتر بشناسید.
علائم روانی
علایم روانی پیاماس شامل تحریکپذیری، خشم، افسردگی، گریه، اضطراب، حملات هراس(پنیک اتک)، تغییر در عملکردهای ارتباطی معمول، گیجی، هوس غذایی(ویار) و یا خوابآلودگی است.
علائم جسمی
درد شدید در سینهها، سردردهای طولانیمدت، درد مفاصل، نفخ، دل درد، کمر درد، افزایش وزن و تورم دست و پا علائم فیزیکی هستند که زنان مبتلا به پیاماس تجربه میکنند. این علائم در میان افراد مختلف متفاوت است. حتی برخی زنان در طول ماههای مختلف، علائم متفاوتی را تجربه میکنند.
علت پیاماس چیست؟
پزشکان هنوز هم دلیل قطعی برای ابتلا به پیاماس پیدا نکردهاند اما معتقدند که با توجه به تغییر در سطح هورمونها که در بخش دوم چرخه قاعدگی رخ میدهد، این علائم بروز پیدا میکنند. همین تفاوت در سطح هورمونها سبب شده است که برخی از زنان به شدت از این علائم رنج ببرند و برخی دیگر هرگز نشانههایی از را تجربه نکرده باشند.
تشخیص پیاماس
برای تشخیص پیاماس شما هم باید به پزشکتان کمک کنید. یک تقویم داشته باشید. در روزهایی که علائم جسمی یا روحی خاصی پیدا میکنید، علادمتان را در صفحه مربوط به همان روز یادداشت کنید و بعد رابطه آنها با دوره عادت ماهانهتان را بررسی کنید.
برای تشخیص نهایی بهتر است از پزشکتان کمک بگیرید. در بیشتر موارد نشانههای سندرم پیاماس حدود چهار روز پس از پایان دوره عادت ماهانه آغاز میشوند. اوج این علائم پنج تا سه روز پیش از آغاز دوره عادت ماهانه است.
آیا پیاماس درمان دارد؟
برای درمان برخی از علائم پیاماس باید از تغییر سبک زندگیتان آغاز کنید. عادات و رژیم مرسوم غذایی، میزان ورزش و تجرک بدنی، فشارها و تنشهای روانی همگی بر بروز یا شدت پیدا کردن علائم سندرم پیاماس تاثیرگذار هستند. در مطالب بعدی دارچین درباره درمانهای خانگی و درمانهای مداخله پزشکی پیاماس بیشتر بخوانید.
Join the discussion