اثرات حفاظتی امگا3 بر قلب ناشی از همافزایی بین مکانیسمهای پیچیده ضدالتهابی و ضد تصلب شرایین مربوط به این اسیدهای چرب است.
آسیب جسمی ناشی از سیگار، با مصرف اسیدهای چرب امگا3 کاهش پیدا میکند.
بر اساس مطالعهای که در کنگره جهانی قلب ارایه شد، اسیدهای چرب امگا3 صدمات جسمی ناشی از استعمال سیگار را کاهش میدهند.
در این تحقیق که در سال 2012 در دپارتمان قلب دانشکده پزشکی آتن (یونان) انجام شد، تاثیرمصرف روزانه 2 گرم اسیدهای چرب امگا3 به مدت چهار هفته، بر دیواره شریانهای افراد سیگاری مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که مصرف کوتاه مدت اسیدهای چرب امگا3 توسط افراد سیگاری، سخت شدن و تصلب شریان ها را کاهش داده و اختلال حاد در خاصیت ارتجاعی عروق در اثر مصرف سیگار را تعدیل میکند.
این یافتهها نشان میدهند که اسیدهای چرب امگا3 اثرات زیانبار سیگار بر عملکرد شریانها را که یک شاخص خطردر بیماریهای قلبی- عروقی به شمار میرود، مهار میکنند.
اثرات حفاظتی امگا3 بر قلب ناشی از همافزایی بین مکانیسمهای پیچیده ضدالتهابی و ضد تصلب شرایین مربوط به این اسیدهای چرب است.
انجمن قلب امریکا توصیه میکند که افراد بدون سابقه بیماریهای عروق کرونری قلب (عروق تغذیه کننده قلب) باید حداقل دو بار در هفته ماهی (ترجیحا ماهیهای چرب و غنی از اسیدهای چرب امگا3) مصرف کنند.
دکترKathryn Taubert، رییس فدراسیون جهانی قلب، میگوید تنها راه محافظت بدن در برابر اثرات زیانبار سیگار، ترک این عادت مضر است.
او در ادامه به همه افراد به ویژه افراد سیگاری توصیه میکند که از یک رژیم غذایی سالم و سرشار از اسیدهای چرب امگا3 پیروی کنند.
ماهیها به ویژه ماهیهای چرب و روغنی (شاه ماهی، سالمون، ساردین، ماهی تن و قزل آلا)، دانه کتان، شاهدانه و گردو منابع غذایی اسیدهای چرب امگا3 به شمار میروند.
منبع: سیمرغ
نظر خود را ارسال کنید